Voi sorgeli vaan kaikki blogituttavuuteni! On ollut piiitkä tauko kirjoitteluissani..

No.. huhtikuu on mennyt koleissa merkeissä kelien puolesta, mutta hikistä aikaa tämä muutoin on ollut. Osa opiskelutovereistani on saanut opintonsa pakettiin opinnäytetöineen kaikkineen, osa saa viimeiset suoritukset kokoon näinä päivinä, osa taas odottelee ensi syksyä, jolloin ahkeroi loput asiaankuuluvat systeemit kasaan, osalla taas saattaa mennä vielä vuoden päivät, tai enemmänkin.. Itse kuulun tähän toiseksiviimeiseen ryhmään. Tavoitteeni on edelleenkin tämän vuoden lopussa, pitää ainakin yrittää.

Jonkin verran on kärsivällisyys pettänyt tiettyjen kurssien tiimoilta.. pari tenttiä olen jättänyt ihan suosiolla myöhempään ajankohtaan, kun valmistautuminen ei ole ollut minkäänlaisella tolalla. Tällä viikolla on yksi tentti jäljellä, niiden lisäksi kirjallisia hommeleita tuttuun tapaan. Alkaa kieltämättä olemaan vauhti pois ja ylämäkeä on vielä jonkin verran edessä.

Tavallaan olo tuntuu vähän siltäkin, että ei haluaisi luopua opiskelijaelämästä, eikä sen takia olisi niin polttavaa hinkua saada kaikki suoritukset valmiiksi.. tulevaisuus kuitenkin on aika epävarma, kun ei ole työpaikkaa tiedossa. Sellaisilla opiskelijoilla, joilla on selkeät suunnitelmat valmistumisen jälkeen tuntuu olevan kovempi kiire ja suurempi halu saada kaikki tentit, tehtävät, harjoittelut ja opinnäytetyö valmiiksi. Itsellä ei ole ihan niin suurta hoppua, kun tulevaisuus on vielä ihan avoinna.. vaikka valmistuminen toki on yksi avain taas eteenpäin elämässä. Sitä ei vaan vielä tiedä, mihin oveen se avain käy.