Osanottoni.

 

En ymmärrä. Jokela, Kauhajoki.. Mikä ihmisiä vaivaa? Miksi pitää murhata muita ihmisiä? Hyvin vaikea mennä huomenna kouluun, vaikka minun koulussani ei olekaan tapahtunut mitään. Vielä?

Tällaisessa ei ole mitään ihannoitavaa, ei mitään kunniakasta, ei mitään järkeä. Mielipuolista sulaa hulluutta, joka ei johda mihinkään hyvään. Olisipa tekijä jäänyt henkiin kohtaamaan rangaistuksen.. mutta parempi ehkä näinkin, että kuoli pois, kuin että olisi elänyt vielä 60 vuotta vihanneksena letkuissa täysin tietämättömänä mistään ja samalla kuluttaen yhteiskunnan, eli meidän kaikkien, rahoja. Miksi on pakko pilata ja päättää muiden ihmisten elämä?

Puhukaa, hakekaa apua, älkää jääkö yksin, älkää jättäkö ketään yksin, pitäkää kanssaihmisistänne huolta, vaatikaa määrärahoja mielenterveystyöhön, vaatikaa hyvinvointiyhteiskuntaa, mutta älkää passivoituko vain odottamaan että kaikki tulee nenän eteen.. eläkää, harrastakaa, rakastakaa, välittäkää toisistanne, älkää lannistuko vastoinkäymisistä, ette ole yksin - meitä on kuusi miljardia tällä planeetalla!

Frank Pappaa lainatakseni: Kosketelkaa toisianne!