on tämä vallan hassua. tänään piti soittaa itse poliisille. ajelin kaikessa rauhassa autolla, kun näin tienposkessa pari autoa ja ihmisiä. yksi mies loikkii melkein keskellä kaistaa ja viittilöi minua pysähtymään. no, ajattelen että siellä on varmaan joku hätänä ja pysähdyn. ulkomaalaisen näköinen mies tulee koputtelemaan matkustajanpuoleiseen etuoveen ja pyytää avaamaan sen. en avannut, onneksi oli lukossa. mies kyselee englanniksi bensa-asemaa, viittilöin taaksepäin ja sanoin että tossa ihan lähellä. lähin kylmäasema oli noin 200 metrin päässä, taisi melkein jopa näkyäkin siihen. mies katoaa oven takaa ja siihen tulee nainen, joka englanniksi yrittää selittää, että heillä ei ole rahaa, mutta ostaisinko heiltä kultakorun jotta he saavat bensaa. tässä vaiheessa homman juju valkeni lopullisesti, sanoin lyhyesti ja ytimekkäästi ei ja ajoin pois. vähän matkan päässä pysähdyin ja soitin poliisille.

surullista tuossa on se, että jos joskus joku ulkomaalaisen näköinen autoseurue jossakin tarvitsee oikeasti apua ja koittavat pysäyttää ohikulkijoita, niin noinkohan siihen monikaan pysähtyy. nyt suomalaiset vielä ovat sellaisia, että jos jollakin näyttää olevan hätä, niin kyllä siihen pysähdytään auttamaan.

poliisi ei tainnut saada kerjäläisiä kiinni, kun varmaan jatkoivat matkaa melkein samantien sen jälkeen kun olin lähtenyt. jos ei olisi ollut kiirus töihin, niin olisin varmaan jäänyt sivummalle odottelemaan heitä ja seurannut seuruetta.. ehkä.