Vähitellen päivittäiset rutiinit alkoivat jäädä mieleen, eikä enää tullut eksyttyä kouluun, tai pelmahdettua väärään luokkaan väärälle tunnille. Aikuispuolen opinnot suoritetaan yhdessä nuorisopuolen kanssa, joten tunneilla oli paljon nuorta väkeä ja meitä aikuisia sitten ripaus mausteeksi. Matkalualan opintoihin kuuluu myös jonkin verran ravintola-alan opintoja, joten olin viisi iltaa harjoittelemassa (= kokonaiset työvuorot oikeiden maksavien asiakkaiden parissa) tarjoilijan hommia. Pöytien asettelua, liinoitusta, kattamista, tarjoilua, juomien kaatoa, likaisten astioiden keruuta, pöytien siistimistä... kaikkea mahdollista. Myös pari keittiövuoroa kuuluivat asiaan. Vuoron päätteeksi on yleensä aivan rätti, täytyy sanoa että tarjoilijan työ on aika rankkaa puuhaa. Asiakkaatkin saattavat olla minkälaisia tahansa.. voi tulla vaikka paperilennokkeja päähän.. :)

Koko syksy oli yhtä matalalentoa, hurjaa kiirettä ja stressiä aivan jatkuvasti. Yhtään ei ehtinyt jäädä miettimään mitään, vaan oli koko ajan jotain tehtäviä tai töitä tekeillä. Päivät kuluivat sutjakasti, aamulla kouluun, iltapäivällä töihin, illalla kotiin, läksyt, nukkumaan... viikonloppuisin saattoi olla töitä, monesti vielä kaikenlaisia omia kiireitä ja menoja, joihin oli "pakko" mennä. Syyslomalla olin töissä koko viikon, joulun aikaan oli muutama päivä vapaata pyhien aikaan, mutta muutoin tein töitä.

Kotihommat alkoivat olla rästissä, olin aina jossakin menossa - koulussa tai töissä. Kotona olin koko ajan nenä kiinni kirjassa, tai tietokoneen ruudussa kotitehtävien kimpussa. Puolisolla alkoi mennä hermot ja rahatilanne meni koko ajan huolestuttavampaan suuntaan työnteostani huolimatta. Oli mehut vähissä..