Mulla on koko päivän ajan pyörinyt viime yönä näkemäni paha uni päässä. Yleensä en muista uniani ja unohdan vähäisetkin mielikuvat niistä nopeasti heräämisen jälkeen, mutta tämä..

Koira oli lähtenyt karkuteille, se viipotti iloisena pellon yli ja kohti metsää. Yritin huudella sitä takaisin, mutta ei se lotkauttanut korvaansakaan. En vielä huolestunut kovin paljoa, mietin vain että pitää varmaan lähteä herkkunamien kanssa hakemaan se pois. Silloin näin taivaalla lentävän ison huuhkajan, joka näki pienen koirani ja lähti syöksymään sitä kohti. Yritin huutaa koiraa luokseni epätoivoisena, mutta ei se tullut. Näin linnun syöksyvän hirveää vauhtia kohti iloisena juoksentelevaa koiraani, joka ei tajunnut vaaraa. Huuhkaja nappasi koiran kynsiinsä, lensi poispäin ja alkoi repiä kauhuissaan olevaa koiraani palasiksi. Huusin sille, jotta se päästäisi irti, kai se sitten jossakin vaiheessa päästikin. Juoksin autolleni ja ajoin tietä pitkin koiran luo. Huuhkajaa ei enää näkynyt missään, mutta koirani oli palasina. Yritin soittaa kännykälläni eläinlääkärille, mutta se ei tahtonut onnistua millään. En saanut valittua oikeaa numeroa. Itkin ja otin palaset kyytiin ja lähdin ajamaan, yritin siinä ajaessani soittaa ja kyselin vastaan tulevilta ihmisiltä tietä eläinlääkärille, siinä meni ihan hirveän kauan aikaa. Lopulta pääsin perille ja aivan paniikissa ja kyynelehtien vein koiran palaset lääkärille. Siinä oli jotain sisäelimiä(?), joiden palasia lääkäri yhdisteli ja sanoi lohduttavat sanat: "Kyllä tämän voi korjata, missä se loppu siitä koirasta on?" Siinä samassa tajusin, että toivo oli mennyttä sillä olin unohtanut ottaa osan palasista mukaani.

Olo oli ihan hirveän paha, kun heräsin tuossa vaiheessa ja minun oli aivan pakko mennä rapsuttelemaan tyytyväisenä kuorsaavaa ihanaa, rakasta koiruliani kesken sen unien. Vaikka tuo oli tuommoinen ihan ihmeellinen uni, niin se oli hirvittävän todentuntuinen. Puistattaa..