Yritin nukkua, mutta siitä ei tule mitään. Inhoan sairaana olemista! Nyt kyllä olis aikaa, mutta ei virtaa.

Ajankäyttö on melko iso palikka tämmöisessä opiskelevan aikuisen elämässä. On saatava mahtumaan kaksi erilaista elämää yhteen ihmiseen. Näin se käytännössä menee. Opiskelijaelämä, joka on ihan kiitettävän raskasta jo yksinään plus normaali työssäkäyvän ihmisen elämä. Tässä kohtaa on pakko sanoa, että mikäli kävisin töissä ihan päätoimisesti, en pystyisi opiskelemaan ollenkaan, joten minun tapauksessani on kai puhuttava lähinnä työssäkäyvästä opiskelijasta, ennemmin kuin opiskelevasta työssäkävijästä. Siinä on jonkinmoinen ero olemassa. Eron huomaa myös omalla pankkitilillään varsin näppärästi.

Hehe, on tää mun blogini melko masentavaa luettavaa, milloin on mikäkin pielessä.. :) Niin.. lähtekää vaan opiskelemaan, kyllä se siitä.. ihan varmasti.. eh..

Positiivisia asioita on kumminkin paljon. Helposti jää kertomatta hyviä juttuja, kun huonot ottavat niin kovasti kupoliin. Olen tavannut ihania ihmisiä, joihin en takuulla olisi tutustunut missään muualla. Nuorta opiskelevaa suomalaista tulevaisuuden toivoa. Kun ylläpitää yhteyksiä opiskelunkin jälkeen, on ennen pitkää laaja verkosto tuttuja pitkin maailmaa. Tälläkin hetkellä osa tutuistani on vaihdossa pitkin poikin palloa ja he ovat olleet töissä/työharjoitteluissa mitä eksoottisemmissa paikoissa. Varmasti on kokemuksia, joita ei voi rahalla saada tai paikata. On ilo ja kunnia tuntea heidät ja varmasti tulevaisuudessa tullaan tekemään töitä yhdessä, tavalla tai toisella. Takuuvarmasti hyödyllistä verkostoitumista.

Opiskelu on kivaa. (Jos ei oteta huomioon sitä, että siihen on liian vähän aikaa.) Oppii ihan uusia asioita ja näkee asioita aivan eri kantilta, kuin on tähän saakka tottunut katsomaan. Saa kokemusta monista alan töistä, pääsee kurkistamaan kulissien taakse, mitä esim. tapahtuu ravintolan keittiössä/salissa, tapahtuman järjestämisessä, shown backstagella, kokouksessa,.. kaikkea ei voi edes kirjoittaa tänne, mitä on nähnyt ja missä ollut mukana. ;) Tapaa vierailevia luennoitsijoita, ihmisiä eri alojen huipuilta, ammattitaitoisia raudankovia tekijöitä, joiden neuvot ja vinkit ovat kultaakin kalliimpia.

Nyt kun miettii, että olisiko kannattanut jättää opiskelupaikka vastaanottamatta ja jäädä työelämään täydellä teholla, vai tehdä niin kuin tein ja lähteä opintielle - vastaus on selkeä. Kannattaa opiskella, vielä aikuisenakin. :) Taloudellisesti ei kannata, mutta muuten kyllä. Rankkaa se on, ei kai sitä helpoksi ole kukaan väittänytkään, mutta palkitsevaa. Kun vain pääsee niistä pahimmista paikoista ja hetkistä yli ja näkee taas mitä on saanut aikaan ja miten on edistynyt.

Jaahas.. tulipa taas tehtailtua yleistä jargonia, mutta pistetään se tällä erää kuumeen piikkiin.. ;)