Hellurei ja hellät tunteet! Virallisesti se on nyt ohi! Toinen lukuvuosi ammattikorkeakoulussa. (Epävirallisesti lienee syytä mainita, että yritän päästä tekemään ensi kuussa vielä yhden tentin, johon jäi nyt menemättä kiireiden vuoksi ja tokihan niitä kirjallisia hommeleita on vielä vino pino palauttamatta.) Eilen oli viimeinen koulupäivä ja voin keskittyä enemmän ja vähemmän tiiviisti tekemään töitä. Se opinnäytetyö tuli tuohon bonuksena, mutta ymmärsin asian niin, että periaatteessa tässä kesän aikana minun ei tarvitse sen kummemmin kirjoittaa siihen liittyen mitään, ainoastaan siihen kuuluva kenttätyö tulee hoitaa. Minulla oli vähän taka-ajatuksia siihen liittyen.. mikäs olisi sen mukavampi tapa tehdä opinnäytetyötä, kuin liittää siihen hieno harrastus - kiertelen maakuntaa moottoripyörällä viikonloppuisin. Eikö olekin mainiota! Toivottavasti homma hoituu niin, se oli oikeastaan yksi niistä painavista syistä, miksi valitsin kyseisen aiheen. Valintaperusteet olivat: työn saa käyntiin nopeasti, ei tarvitse enää käyttää aikaa aiheen miettimiseen, voin yhdistää siihen harrastukseni, aihekin vaikutti kyllä mielenkiintoiselta ja se, että palkallista työharjoittelupaikkaa ei ole ollut tarjolla kesäksi, joten edistyypä opiskelu sitten työn ohessa näinkin. On kai ihmisillä ollut pöllömpiäkin syitä opparin aiheen valinnassa. :)

Sain eilen tehtyä sen viimeistään tänään palautettavan koulutehtävän. Sekin oli ihan mielenkiintoinen ja edistyi hyvin, kun vaan sain itseni aloittamaan. Kirjoitin yhtäjaksoisesti neljä tuntia, sitä ennen olin vähän hahmotellut aihetta mielessäni valmiiksi. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.. ;)

Nyt olisi periaatteessa aika riemuita kesälomasta, mutta ei ihan tunnu siltä, kun koko kesä on töitä täynnä muutamaa ihan pikkuriikkistä poikkeusta lukuunottamatta. (Tämä tosin riippuu taas pomosta, antaako hän minulle pyytämiäni vapaita..) Syyskuussa on taas edessä paluu kouluun, silloin alkaa kolmas lukuvuosi. Huh huh, ihan kivalta tuntuu kun on päässyt jo tähän asti opinnoissa. Pikkuisia takaiskuja on tullut ja joitakin kursseja pitää suorittaa ensi vuonna, kun ei ole tullut tehtyä niitä ajallaan, mutta ei mitään maata mullistavaa. Vähän viherrän kateudesta opiskelijakavereilleni, jotka ovat kovasti lähdössä syyslukukaudeksi vaihtoon Kanarialle! Tahtooo.. mutta kaikkea ei voi saada, kun on aika tiiviisti kiinni näissä ympyröissä ja taloudellisestikin on to-del-la vaikeaa lähteä noin pitkäksi aikaa minnekään. No, ehkä ensi elämässä. :) Kovasti odotan valmistumista ja sen jälkeistä aikaa, toivottavasti saan kivaa ja kohtuupalkkaista työtä, jonka turvin saadaan talous tolpilleen ja päästään vähän rentoutumaan ja nauttimaan olosta ilman jatkuvaa sentinvenytystä ja työntekoa. No, sinne on vielä hiukan aikaa.. ei mennä asioiden edelle.