Hyvin huonosti nukutun yön jälkeen ei päivä näytä kovin lupaavalta. Never ever en enää kirjoittele minnekään, että seuraavana aamuna aion nukkua pitkään, (paitsi taas kohta kuitenkin). Pitihän se arvata, että huonosti siinä käy. Koira herätteli kolmen jälkeen ulos ja sen jälkeenkin vielä muutaman kerran. Nuku siinä sitten.. (haukotus). Kahdeksan jälkeen päätin jäädä kokonaan jalkeille, vaan eipä koira enää sen jälkeen ole mihinkään hinkunut. Tietenkään. Pieni muistutus taas siitä, että elämässä on hyvä olla suunnitelmia, mutta pitää varautua niiden pettämiseen. Elämä nyt on, no, elämää.

Uutisista luin, että ilmastonmuutoksen aiheuttaman kuivuuden takia suuri osa Espanjaa on aavikoitumassa. Meillä täällä pohjoisessa on asiat vielä suhteellisen hyvin, mutta kuka tietää miten kauan. On siitä merkkejä täälläkin. Pari vuotta sitten luin ilmastonmuutoksen aiheuttamista muutoksista, tai lähinnä ennusteista. Eräs niistä koski juuri Etelä-Euroopan kuivumista ja nykyisten suosittujen aurinkorantakohteiden nääntymistä vesipulassa. Vettä ei riitä paikallisille asukkaille, niin ei sitä voi riittää miljoonille ja miljoonille turisteillekaan. Suomi oli nostettu tässä yhteydessä esille eräänä (lähi?)tulevaisuuden aurinkolomakohteena. Ehkä täällä tulee olemaan ilmastollisesti vastaavat puitteet, kuin nyt Espanjan hiekkarannikolla? Siitä tietenkin seuraa erinäisiä asioita, matkailijavirrat kohdistuvat tänne pohjoiseen, kestääkö infrastruktuuri? Riittävätkö pohjavedet, jos lämpötila nousee ja sateet vähenevät/talvella lumista saatava sulamisvesi ei kerrytä pohjavesiä? Saa korjata jos olen väärässä, mutta käsittääkseni runsaat sateet eivät mene pohjavesiin, vaan kulkeutuvat ojissa/joissa vesistöihin. Pohjavettä nostaa kevyt ja tasainen sade, jolloin vesi ehtii imeytyä maaperään. Näin tapahtuu juuri keväällä, kun lumet sulavat hitaasti.

En tiedä, vaikeita asioita. Ja ehkä liian vähän unta. :) Astianpesukone pörrää tuossa vielä jonkin aikaa, jospas pienet päikkärit paikkaisivat mielialaa.. äsköisen Magnum Whiten lisäksi.. mmmmh..