Taas on takana yksi pitkä 12-tuntinen päivä koulussa. Tuntien jälkeen jäin vielä naputtelemaan erästä raporttia, kun päätin, että en lähde kotiin ennen kuin se on valmis. Valmistuihan se ja nyt on hyvä mieli! Seuraavan tehtävän materiaalit ovatkin tuossa vieressä muistuttamassa itsestään.. pari paksua nivaskaa monisteita.

Voisi kuvitella, että koulussa istuminen on paaljon helpompaa, kuin töissä ahertaminen. Riippuu toki työstä, mutta oppitunneilla pitää aivojen raksuttaa koko ajan ja pitäisi omaksua uutta jatkuvasti. Opettajat teettävät ryhmätöitä, joita varten pitää keksiä ja luoda jokin perusasetelma, esimerkiksi jokin yritys, sen liikeidea, sijainti, henkilöstön määrä, minkälaisia tuotteita/palveluita sieltä saa jne. ja sitten saadaan itse tehtävä, joka voi olla mitä tahansa. Tehtävät ovat kyllä ihan mielenkiintoisia, haastavia niistä tekee se, että on niin rajallisesti aikaa ja uuden luominen ja kehittäminen on aina aikaavievää. Sellaiset tehtävät ovat ihan(an) yksinkertaisia, joissa pitää vain kertoa faktoja tietystä asiasta, kun tiedot ovat suoraan saatavilla jostakin kirjasta tms., eikä tarvitse itse sen kummemmin rakentaa mitään mielikuvitusyrityksiä, tai matkailutuotteita.

Ensimmäinen esimerkki: Markkinoikaa yritystänne toisille ryhmille, tee tarjouspyyntöjä, kilpailuta samankaltaisia yrityksiä, vastaile itse toisilta ryhmiltä saamiisi tarjouspyyntöihin. Neuvottele toisen yrityksen edustajan kanssa, esitä jotakin persoonallisuustyyppiä (joita juuri tarkasteltiin) ja käyttäydy sen mukaisesti. Tee sama toisen yrityksen edustajalle, joka esittää jotakin muuta ihmistyyppiä jne..

Toinen esimerkki: Tee selvitys tämän kyseisen esimerkkiyrityksesi tessistä, mitä se käyttää ja mitä yrityksessäsi pitää huomioida. Tee työvuorolistat yrityksesi henkilöstölle esim. kolmeksi kuukaudeksi niin, että siihen tulee erinäisiä juhlapyhiä ja lomia, muista huomioida säädökset. Opettaja antaa lisäksi yhdessä vaiheessa jonkin konfliktitilanteen, johon täytyy antaa jonkinlainen toimintamalli yrityksen työnantajan kannalta ja perustelut siihen.

Huomenna mennään taas käymään case-yrityksessämme tutustumiskäynnillä. (Taas kerran ryhmätyö, aika suuritöinenkin.) Käydään tällä kerralla katsomassa itse paikat ja saadaan kunnollinen kuva siitä, mitä on tarjolla. Siitä on sitten vähän helpompaa keksiä kehitysehdotuksia ja uusia toimintamalleja. Taas harmaat aivonystyrät saavat lisää pureskeltavaa.