Jouluun on enää kymmenen päivää! :) Moni ottaa hurjan joulustressin, mutta olen onneksi jotenkin onnistunut sen aina välttämään. Jouluna tavataan sukulaisia, syödään herkkuja ja saatetaan availla joitakin pakettejakin, jos on tullut oltua kiltti.. ;) Käydään haudoilla sytyttämässä kynttilöitä ja kuunnellaan joululauluja.

Meillä syödään yleensä ihan kaupasta ostettuja jouluruokia, paitsi tietysti äidillä käydessä herkutellaan omatekoisilla laatikoilla, karjalanpiirakoilla ja karjalanpaistilla. Maistuvathan ne itse tehdyt paljon paremmilta, mutta minulle on tärkeää, ettei tarvitse stressata yhtään enempää, kuin on pakko. Elämä on kamalan hektistä muutenkin. Ehkä sitten, kun vauhti alkaa tasaantua, ja meillä on säännölliset tulot ja vakituiset työt, on aikaa nauttia. Nyt kaiken opiskelun ja työn ja muun hässäkän keskellä on aivan turhaa ottaa joulupaniikkia. Joulu on rauhoittumisen aikaa.

Joitakin lahjoja pitää vielä vähän metsästää. Ainakin kummitytölle olisi kiva löytää joku mukava juttu ja pari muutakin lahjan saajaa on mielessä. Vielä on aikaa, ehkäpä vaikka tuossa loppuviikosta, jollen saa lisää työvuoroja.