Vaikeuksien kautta voittoon. Vanha ja kulunut lausahdus, mutta tämän linkin malawilaisen nuorenmiehen kohdalla se on täyttä totta.

 http://edition.cnn.com/2009/WORLD/africa/10/05/malawi.wind.boy/index.html 

Hänen kotikylässään pitkään jatkunut kuivuus oli tuhoisa, tappaen tuhansia ja tuhoten maanviljelystoiveet. Ilman tuloja hänen perheensä ei saanut tarpeeksi rahaa maksaakseen pojan koulunkäyntikuluja, joten hänet potkaistiin koulusta ulos. Hän näki kirjastossa kuvan tuulimyllystä, ja sai ajatuksen siitä, että hänkin rakentaisi tuulimyllyn ja saisi siitä sähköä, jolla voisivat pumpata vettä maan alta. Hän tutki asiaa ja oli sitä mieltä, että kun tuollaisen koneen on joku osannut tehdä, niin hänkin yrittäisi samaa. Hän keräili osia sieltä sun täältä ja rakenteli käsiin saamistaan osista huteran näköistä tuulimyllyä. Kaikki luulivat hänen tulleen hulluksi, tai olevan pahojen henkien riivaama, jopa hänen oma perheensä luuli niin. Hänen työskentelyään pilkattiin ja hänelle naurettiin. Hän ei kuitenkaan antanut periksi ja jatkoi uurastustaan. Lopulta hän sai tuulimyllynsä toimimaan sen verran, että sai lamppuun valon. Nyt hän on rakentanut niitä lisää, niistä tullaan mm. lataamaan kännyköiden akkuja ja kuuntelemaan radiosta musiikkia. Hänen tarinansa kantautui mm. Al Goren korviin ja hän on kehunut miehen saavutuksia. Nuorimies opiskelee nyt Etelä-Afrikassa nuorten johtajien eliittikoulussa lahjoitusten avulla ja kiertää maailmaa kertomassa tarinaansa. Upeaa! :)

Jos vain mitenkään on mahdollista, kannattaa yrittää taistella omasta vaikeasta tilanteestaan ulos. Kannattaa yrittää, sillä paikalleen jäämällä vain lamaantuu ja masentuu, eikä tilanne todennäköisesti ainakaan parane. Omassa elämässä joskus tuntuu olevan helpompaa antaa periksi ja luovuttaa, mutta pitäisi vaan jaksaa yrittää.